Любопитно

Продуктиза Свинско бон филе с ракия



    • 1 кг свинско бон филе
    • 50 мл. ракия
    • 2 скилидки чесън
    • 1 ч.л. кимион
    • 1 ч.л. мащерка
    • 3 с.л. соев сос
    • 1 с.л. горчица
    • черен пипер
    • сол

Свинско бон филе с ракия

  • 120 мин.
  • 4
    1. Месото се измива и подсушава старателно.
    2. Натърква се със сол и черен пипер. Щпикова се в тавичка с нарязаните скилидки чесън.
    3. След това се залива с ракията и се оставя в хладилник за няколко часа, покрито с фолио, за да се овкуси.
    4. В малка купичка се смесват соевият сос, горчицата и подправките. С тази смес се намазва месото от всички страни.
    5. Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята до 220 градуса фурна в продължение на 40 минути.
    6. След това фолиото се отстранява и ястието се пече при 180 градуса за около половин час.