Телешки бургер
- 30 мин.
- 8
- В голяма купа смесете всички съставки без сиренето и хлебчетата. Разбъркайте добре с ръце докато каймата се омеси с подправките и яйцата.
- С ръце оформете големи топки (8 на брой), след което нежно ги притиснете с ръце докато се получат плоски кръгове. Поставете кюфтетата върху плитка тава, застелена с хартия за печене.
- Поставете в хладилника за около 30 минутки да стегнат.
- Загрейте няколко лъжици зехтин в голям тиган, на средно-висока температура. Добавете лука, сушените домати, захар, сол и пипер. Гответе лука докато омекне и се карамелизира. Оставете настрана.
- Загрейте фурната на 180 С и застелете плитка тава с хартия за печене. Подредете парчетата бекон върху хартията за печене и печете в загрята фурна около 7-8 минути, или докато станат хрупкави. Прехвърлете в малка купа и покрийте с фолио или чиния за да ги държите топли.
- Върху същата тава и хартия за печен поставете хлебчетата с отрязаната страна нагоре и оставете настрана докато стане време да ги изпечете.
- Извадете кюфтетата от хладилника. Загрейте няколко лъжици зехтин в голям тиган и сложете кюфтетата да се готвят. Запържете ги от двете страни на средно-висока температура. Малко преди да са готови поставете по едно парче сирене върху всяко кюфте и сложете питките във фурната за 2 минути.
- Извадете питките от фурната, поставете по едно кюфте върху всяка питка, отгоре сложете по малко от лука, бекона, домати, зелена салата или други гарнитури по ваш избор.
- Сервирайте веднага.
За приготвянето на бургерите:
Междувременно::
Сглобете: